02 | Saba

Conducta Ètica

Conducta Ètica

Saba compta amb un Codi Ètic que estableix l’esquema ètic de referència que ha de regir el comportament de la companyia i el dels seus empleats i que, a més, està disponible a la pàgina web corporativa:
http://saba.eu/ca/informacio-corporativa/codi-etic

Saba promou que les empreses filials i participades es regeixin per patrons de conducta i valors establerts en el Codi Ètic, sense que sigui perjudici de les adequacions que es puguin anar fent amb la finalitat de respectar la legislació específica pròpia de cadascun dels països en els que operi la companyia.

El Codi Ètic ha estat aprovat pels Òrgans d’Administració de les diferents empreses de Saba i entregat a tots els empleats del Grup, tenint caràcter vinculant.

Tal com s’estableix a l’article 5 del Codi Ètic, Saba assumeix el compromís d’actuar en tot moment d’acord amb la legislació vigent i amb respecte cap als drets humans i les llibertats de les persones. De forma específica, pel que fa al respecte als drets humans, en el seu article 6 el Codi Ètic estableix que Saba no accepta cap comportament en el tracte amb consumidors o terceres persones que puguin interpretar-se com una discriminació per raó de raça, ètnia, gènere, religió, orientació sexual, afiliació sindical, idees polítiques, conviccions, origen social, situació familiar o discapacitat.

Saba promou que les empreses filials i participades es regeixin per patrons de conducta i valors establerts al Codi Ètic

ACTUACIONS PRINCIPALS DE SABA EN CONDUCTA ÈTICA

Des de 2011, Saba ha aprovat i implementat diverses normatives i procediments en la línia de consolidar la transparència, l’eficiència, la responsabilitat i la sostenibilitat com els pilars bàsics que guien l’actuació de la companyia. De la mateixa manera, una sèrie de mesures per a la prevenció de delictes.

A) Manual de Prevenció de Delictes, aprovat pel Consell d’Administració el març de 2017 amb l’objectiu de:

  • Establir un sistema de prevenció i control dirigit a reduir el risc de comissió de delictes.
  • Deixar constància expressa i pública de la condemna taxativa de Saba a qualsevol tipus de comportament il·legal, i/o contrari als principis ètics que es configuren com valors clau del Grup.
  • Establir mesures de control adequades que permetin a Saba preveure la comissió de delictes.
  • Supervisar els controls implantats per tal de verificar la seva suficiència.
  • Actualització periòdica del Manual, ja sigui per canvis organitzatius dins de Saba, o com a conseqüència de modificacions en la legislació vigent.
  • Sensibilitzar a l’Òrgan de Govern, a tots els directius i empleats de Saba de la importància del compliment del Model de Prevenció de Riscos Penals i dels principis ètics continguts en el Codi Ètic de Saba.
  • Facilitar la formació adequada per donar a conèixer el Model de Prevenció.

B) Extensió del Model de Prevenció de Delictes a tots els països d’actuació de la companyia

C) Estructura de control del Model de Prevenció
Els pilars de l’estructura de control del Model de Prevenció de Saba són:

  • El Consell d’Administració, com a màxim òrgan de decisió.
  • El Comitè Ètic, com a òrgan responsable de vigilar el funcionament, l’eficàcia i el compliment del Model per a la Prevenció de la Comissió de Delictes, de promoure una cultura preventiva basada en el principi de “rebuig absolut” cap a la comissió d’actes il·lícits i de verificar periòdicament el Model de Prevenció.
  • La Comissió de Prevenció de Riscos Penals, que dóna suport al Comitè Ètic i compta amb responsables de controls de les diferents àrees de la companyia.

D) Canal Ètic

E) Formació específica. El 2018 es van fer sessions formatives en relació amb el Model de Prevenció de Delictes dirigides a les persones designades com a Responsables dels controls.

F) ASCOM (Associació Espanyola de Compliance). Saba es va incorporar com a soci d’ASCOM en l’exercici 2018.

keyboard_arrow_up